Kuvia

Opettajana meillä oli Wendy Lau Jämsänkoskelta

Tarjolla oli

Kevätkääryleitä kahdella eri kastikkeella

Salaatti:mango, kurkku, pähkinät ja kalakastike

Curryliha, ( curry Malesia, kookosmaito, bataatti)

Choy Mei kana

Oli todella herkullista ruokaa,  mahtavia tuoksuja ja mielenkiinoisia juttuja kulttuurista.

Kiitos  kaikille!

PS. reseptit ilmestyvät reseptit sivuille,  kunhan ne kokilta saadaan

Pikkujouluissa 2015, ostettiinkin lahjat itsellemme!
Raakakakkuja ja jauhotonta pitsaa, illan ikäpolvista iäkkäin ja nuorin.
Ruoanlaittoa huumorilla ja rakkaudella maustettuina
Miten se saattoikin olla niin kevyttä ja hyvää.
Niin kuin oli tämä kakkukin.

6.4.2016 Tehtiin yhdessä mm tämä tuulikello, sen paikka on nyt Jämsänkosken vanhan pappilan kuistilla. Siellä se on meitä vastaanottamassa sitten joka kerta kun kokoonnumme. Kiitos kaikille ihanasta illasta ja tarjoiluista.

Jalkahoidot peruuntuivat sairastapauksen vuoksi, mutta siitä huolimatta tekemisen meinikiä löytyi porukasta. Yksi ahkera Martta tekikin inventaarion Marttojen kaappeihin. On sekin asia pois päiväjärjestyksestä sitten.

Kunnes jälleen tapaamme!

Myynnissä oli myös marttojen omia tuotteita
Yhteistyössä Filtti ry kanssa

Martat mukana Jämsän huopanäyttelyssä kesällä 2016. Kahvion pitoa joka la-su 4.7-7.8 ajan.

10.3.2016, mukana Jämsänkosken S-marketin myyjäisissä.

Jämsän äijän 2016, Veli Ähtävä näyttely
Jämsän ämmän Tiina Mäen huopataidetta.
Saatiin itse taiteilja Veli Ähtäväkin mukaan kuvaan.
Ruotsulan hovilla kävimme nauttimassa todella maittavan lounaan.
Aamu aloitettiin Koskenpään Hirsibaarilta, jonne emäntä Katja Linden oli loihtinut meille runsaan aamiaisen.
Koskenpään huopatehtaalla saimme kuulla tarinoita historiasta nykypäivään toimitusjohtaja Emilia Koikkalaisen kertomana.
Kävimme kiertelemässä hieman myös hautausmaalla.
Seurakuntamestarin opastuksella saimme tutustua Koskenpään kauniiseen kirkkoon ja seurakuntasaliin.

Syyskauden avaus tehtiin 7.9.2016 retkipäivän muodossa. Ilmakin oli niin kaunis. Retkipäivä oli oikein mukava tapa viettää päivää, kiitos mukana olleille!

Mukana touhuissa oli myös pikku-martta, joka olikin kaikista näppärin käsistään. Taisi tulla 5 korttia valmiiksi yhdessä illassa.
Korttien tekoon tarvittiin mm. servettejä, elmukelmua, paperia, leivinpaperia, silitysrauta, korttipohjat. Tässä irroitellaan servettien kerroksia, että jotkut olikin sitten tiukkaan prässättyjä.
Anna-Liisan valmiiksi tekemiä mallikappaleita

3.11.2016 opettelimme tekemään joulukortteja ja saimme tutustua useamalle meistä vieraisiin kortintekovälineisiin. Ohjaajana meillä oli ihana Anna-Liisa Hakala joka kärsivällisesti jaksoi kerrata kortintekovaiheita useaan kertaan.

12.11.2016

Myyjäiset Jämsänkosken vanhassa pappilassa.

1.12.2016

Alkuun juhlistimme Jämsänkosken Marttojen 80-vuotis taivalta täytekakkukahvien kera. suunnittelimme tammikuuta ja kevään ohjelmaa.

Päätimme tehdä keräyksen johonkin Jämsänkosken hoitokotiin, johon teemme lapasia, sukkia, hypistelymuhveja tms. mitä kukakin osaa tehdä. Ensivuonna mietimme kenelle kori lahjoitetaan.

( hypistelymuhvi:

HYPISTELYMUHVI VANHOILLE KÄSILLE
ILOKSI MUISTISAIRAILLE
Helppo käsityö, ideoi mielesesi. Virkkaa,
neulo tai ompele. Mielikuvitus rajana!
 turvallinen, kestävä ja pestävä
 kirkkaan värinen
 tarpeeksi leveä ja pitkä, jotta molemmat kädet mahtuvat sisälle
 kiinnitä koristeet hyvin: isoja helmiä, taskuja, vetoketjuja, nyörejä, nappeja
hypistelyyn; voit tehdä pehmeästä kankaasta vuorin
 koristeita voi olla myös sisäpuolella)

Ihastelimme jo valmiita muurausnarutöitä ja ihmettelimme kaiken maan ohjeita. Nauroimme vedet silmissä sille, miten samasta ohjeesta toinen tekee kauniin sydämen ja toinen pienen, erikoisen sykerön.

Jalkahoitaja hoiti jalkojamme ja voi kuinka kevyen tuntuiset niistä tulikaan.

Kiitos kaikille ihanasta illasta! Nähdään ensi vuonna!

Kevätkauden päättäjäiset ja huopasydämet olivat aiheena kun tapasimme 7.5.2017

Aloitimme illan nostamalla maljan Martoille eli meille ja tämän jälkeen nautimme maukkaan Elon Ilonan valmistaman päivällisen.

Ruoan jälkeen saimme tutustua villan huovutukseen Filtti  r.y. kautta.